Elizabeth er borte av Emma Healey

For en skjønn roman! Hovedpersonen er absolutt ikke til å stole på; det er den 82-årige og svært glemske Maud som går rundt med huskelapper i lommene sine og i vesken for å holde sånn passe kontroll på tilværelsen. Venninnen Elizabeth har hun minst av alt kontroll på. Hva har skjedd med henne?

Maud prøver å løste mysteriet om hvorfor Elizabeth ikke er i huset sitt. Har sønnen hennes noe å skjule? Samtidig blir Maud stadig minnet om da hennes egen søster hennes forsvant for 70 år siden. Dette mysteriet prøver hun også å løse.

Romanen er velskrevet og sjarmerende med glimrende overganger mellom nåtid og fortid. Jeg syns imidlertid det er bittelitt problematisk at Mauds datter veldig enkelt kunne fortalt hva som skjedde med Elizabeth. Og selv om Mauds korttidshukommelse er elendig, sånn at hun ikke husker hva datteren har sagt bare sekunder tidligere, kunne det vært lapper om det – over alt. Men for all del: Har du ikke lest boken, er det bare å glede seg!

Jeg lyttet til lydbokversjonen på engelsk, Elizabeth is Missing. Originalutgaven kom på engelsk i 2014, og norsk oversettelse kom i 2015.