Historie om et ekteskap av Geir Gulliksen

Dette er en velskrevet roman om paret Timmy og Jon. Timmy kan ikke fortelle hva som gikk galt med det som virket som et bunnsolid ekteskap med stor kjærlighet, grenseløs tillit og et aktivt sexliv. Jon tar fortellerrollen og søker å finne ut hva som gikk galt, og det gjør han ved å spekulere i hvordan forholdet deres kan ha vært, sett fra Timmys perspektiv.


Den grenseløse tilliten er interessant. Jon, som tidligere er blitt sviktet av hun han har sitt første barn med, går inn i det nye forholdet med den holdningen at Timmy skal få føle seg fri. Han blir opphisset av å prate om at hun kan ha sex med andre menn, og til og med forelske seg. Vi merker hvordan Jon legger til rette for at Timmy skal bli mottakelig for å forelske seg, og da det skjer, da hun blir betatt av en i samme bransje som henne selv, og som attpåtil bor i nærheten, heier ektemannen henne fram og sier han er sikker på at forholdet deres vil tåle det. Samtidig har han helt siden forrige brudd fryktet at forholdet skulle briste fordi hun fant en annen. Det er som om han har tenkt at så lenge han er med på det, er informert og godtar forholdet, så blir det greit. Men så skjer det uunngåelige. Den nye mannen blir viktigere for Timmy enn det Jon er.

Jeg sitter igjen med tanken om at den forlatte ektemannen er vel så skyldig i at bruddet skjer, som kvinnen som velger en annen. Det føles som om han – eller rettere sagt frykten hans –skyver henne inn i det. Jeg liker godt hvordan forfatteren går inn i Jons dypere lag og skaper forståelse for hvordan han agerer, samtidig som historien har bra driv.