Gulldronning, perledronning av Margaret Skjelbred (2004)

Denne romanen er vakker og sår. Margaret Skjelbred har skrevet en sterk roman om en syvårings kamp for å kunne si hvem hun er (Signhild), hva hun er (datter til en som har drept), og hva hun ikke er (skyldig).

Selvfølgelig er ikke et barn skyldig i å ha blitt utsatt for overgrep eller en psykisk syk mor, kan vi si, men vi vet jo at barn har lett for å føle skyld selv ved foreldres skilsmisse.

I denne boken klarer forfatteren å få meg til å tro at det er mulig for Signhild å få et godt liv, uten skyldfølelse, til tross for den elendige starten hun får i livet. Hvordan? Hun bruker en fantastisk morfar og en eventyrverden der ”intet ondt kan hende”.

Skribent: Maren Engelschiøn

Jeg er kreativ og selektivt nysgjerrig. Derfor leser jeg, og derfor skriver jeg. Min ungdomsroman En del av meg ble utgitt av Cappelen Damm 2016. Nå jobber jeg med to romaner for voksne.

2 tanker om “Gulldronning, perledronning av Margaret Skjelbred (2004)

Kommentarfeltet er stengt.